Pages

Monday, February 2, 2009

sabtu di Montreal

2 hari lepas kami saja try buat one day trip ke montreal..nk test penat ka dak kan...dalam pkui 10 pagi kami bertolak..pi opis hubby dulu amik barang pastu shoot ke montreal..kami try pakai GPS kali ni..nk tengok sampai ka dak...slalu pakai map..hubby la jadi GPS(zaidi slalu kata)..hihihi
dalam pukui 12 sampai Montreal..boleh percaya la GPS ni...

Sampai lepak2 dulu kat umah Shahril..plan awai nk p Saint Catherine Street...kat situ ada underground city....tempat soping bwh tanah..last2 cancel pasai tadak benda pn nk carik...boleh p lain kali...kami decide p Hawaian Marche...ni baca dlm internet kata ada jual bnyak asian product...

Masuk situ mula2 saspens ja..semua cina..isshhh...dalam ati dok kata apa yg boleh dibeli...dh alang2 mai, ronda la dalam tu..tempat tu macam gudang...siap gantung sign produk2 dari negara mana yg ada dlm tu..thailand, philipine, vietname, malaysia pn ada...excited la aku...ronda punya ronda carik produk dari Malaysia...rupa-rupanyanya ikan keli dgn rempah kari cap ayam brand ja dr Malaysia ...yg lain banyak dari Thailand...hahaha

Tapi yg aku syok sangat tu pasai ada jual sayur sawi...wahhh...mcm nmpak emas ja..memang x dpt sayur sawi kat becancour..yang ada kobis...pastu nampak plak sayur kucai, lengkuas, buah mata kucing(buah mata teh anak menakan aku sebut)...durian pn ada...suka2....kesimpulannya, pasni aku jadi duta kedai ni lah plak...hihihi wojik melawat tapak tiap2 kali mai Montreal...tp yg x syoknya aku tertinggai kamera dlm keta...amik gambaq luaq kedai time nk balik ja..
Lepas tu kami p masjid paling besaq kat montreal...shahril nk solat...gmbaq masjid tak amik..tapi gmbaq aku kat jalan tepi masjid ada...tetiba plak rasa nk amik gmbaq dgn kobota(keta) hubby...x penah lagi amik gmbaq dengan keta ni...ntah pasai pa aku rasa keta ni lagi kecik dr 'viose' cinta ati hubby nu...sebab kaler itam kot...huhuh tetiba windu kat kancil PGJ ku...sian dia kena tinggai kat kampung...mak habaq, atam boh 'idung besaq' dh kat dia...hihihihi
Lepas tu kami p makan kat Shahi Palace...makan roti nan..sedap la...tp service la lambat sikit..kena banyak berzikir..kalau dak, ada tokei tu kena tikam dgn aku...tengah lapaq tergedik2 masa sampai tu...ni gmbaq makanan yg dah diterkam...
Lepas makan balik umah shahril sat...pastu kluar p Colisée Kirkland tengok movie TAKEN...masuk kali ni dh 3 kali tgk movie kat sini...mula2 tengok Valkyrie, pastu Bedtime Story...apa yg best cinema ni kan...satu, free sitting...yg kedua, tempat masuk sama dgn tempat kluar..makna kata, kalau nk buat jahat marathon 3-4 movie pn boleh..janji tak kluar ke lobi...tapi aku x buat tau...lepas ni kot!!! hikhikhik...ada gak niat..ni gmbar tempat tu...
Abis tengok movie, lepak Tim Hortons minum kopi sat...kat sini depa suka minum kopi...sampai aku pn terikut2....memang sedap minum kopi panas2 time winter ni....abih minum antar shahril balik umah...pastu kami pun balik...on the way, nampak satu accident...keta terbabas sensorang...siap terbalik mengiring keta tu...nk amik gmbaq keta, tapi yg dapat gambaq ambulans dgn polis...hahaha...tak boleh jd paparazzi lagi neh...still gagap nk amik gmbaq!!
Pukui 12 kami sampai umah...kira ok sangat p balik ari Montreal...boleh buat lagi pasni..kan hubby kan..

4 comments:

Anonymous said...

untung besaq la tokei kedai tu....makanan penuh meja.....nak basuh pun senang....bole save sabun cuci pinggan....huiyooo

p.jang@jitra

Dy said...

Idah....kami windu kat kereta kulat hang...lama tak bawak kami pi maju junction....

Tentu ia makin berkulat kat kampung hang.

zOe said...

wahh farid angkat mazda sebijik tu ..bwk balik msia terus laa nanti ..hehe..eeyeyey..jelesss gua

chik dah said...

paknjang...makan licin pasai lapaq..pastu dok ingat rega mahai..pulun sumbat gak smpai abis

kak dy..keta kami xkulat dh..dh makin ensem abg kami mekap dia..

bee..tak bawak balik kot..stereng belah kiri...ang patut p UK weh..br syok bwk balik keta...

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates