Pages

Wednesday, February 4, 2009

menu kemarin(semalam)

Hari ini dalam sejarah...kemarin aku masak kari..sungguh weh, tak penah seumuq iduq masak kari nih...kat KL aku x masak kari pasai tak mau bagi hubby makan berlemak2 ni..sebab aku rasa kat opis dia dh makan..so kat umah healthy food lah konon2( ka aku yg penyegan..hihihi) tapi sejak mai sini aku gian nk makan kari...rempah kari plak tadak...nak jadi cerita last weekend aku p Hawaian Marche tu..dpt la merembat rempah kari 'ayam brand'...

Merata la aku kelebek carik resepi kat internet...pastu masa chatting dengan teh(mak menakan), dia siap perturun ilmu kari Baling mai...si zara(wife zaidi) pn pesan kalau tatau nak masak kol dia...hihih nampak sangat buta kari aku ni...

Banyak bahan yg tak ada..tapi aku gamble gak campak2 bahan2 seciput itu...jadiklah macam ni...
Rupa kari dah ada..rasa tu macam kurenggg sikit...tapi aku pn tatau apa yg kurangnya...aku siap tapau bagi zara rasa...dok tunggu zara bagi komen...x dapat nak chatting dgn dia lagi rini...hubby kata ok dah...hehhehe ka dia takut aku jegil mata bila kata tak sedap...mogok tak masak seminggu..
Menu dinner kemarin...lepas dinner biasa la...pakat berebut nk surf internet...last2 hubby gak menang...huh!! bagi chance...aku tatau nk buat apa, p bancuh hot chocolate 2 mug..pastu cicah dengan roti 4 segi hup seng...sedap la pulokkk!!!
Pastu semalam aku layan dvd 10 000 BC...cittt!! tak syok langsung cerita tu..nasib baik dulu aku tak p tengok kat cinema..tidak rugi ja...

10 comments:

zOe said...

oits bravo laa on ur cooking skill enchancement tu ker upgrading? ..aper kes berebut internet..mu beli jer wifi router kat sana ..sharing is caring per..lawa dah rmh mu yer..leh masuk magazine impiana :)

chik dah said...

mueheh..aku practice semntara tunggu ang mai sini...bli router pn kalau 1 ja lappy tak jalan gak..kena tangkap lappy dulu neh..

BaiDuRi said...

waahh..makan kat obersea pn kene ada tokyu gak noo..tapi kari pekena dgn tokyu mmg besshh!! Kalo ada sambal belacan lagi besshh..tapi plg takleh lawan kalo ada budu+durian..wakaka..

Dast hang noo..tau la skrg mlm kat sana pjg..lepas makan, makan lagi..Ni roti Hup Seng dok dlm beg baju masa pindah haritu kaa...atau beli kat montreal ari tu??hik..hik..

chik dah said...

cisss..kak cima saja bakaq kami dgn menu2 smpingan yg nyaman itew..huhu belacan tgh diusahakan nk seludup mai sini...

tu roti hup seng bli kat montreal..kalau yg selit2 dlm baju dh tinggai serpih2 dh pn...

BaiDuRi said...
This comment has been removed by the author.
itangmanih said...

aku tetap mengimpikan pinggan corelle mu itewww...wakakaka

Dy said...

Idah ...hang balik ler cepat....ambik ptk semula....kihkihkih. Mareld jum kita kirim pinggan corelle itu...

chik dah said...

muahaha..baru nk habaq kami failed paper umum..ni msti tlg check kat den..jahat yerr!!

kak mareld, mn blh tiru pinggan corelle ni..byk lg design lain..noritake xmau ka?hik3

Anonymous said...

cikdah....kalu nak beli apa2 i.e. sardin ka...tomato paste ka...etc....sb....kot2 ada benda yg x halal dlm tu...mmg la....ada yg drp m'sia..cuma kot2 dr siam ka...aussie ka....
p,jang nyaris2 nk terkena dah kt romania last year...nasib baik 1 lect drp uia tu...terer bahasa french & german....so...kalu x.....jenuh la nak samak mulut....perut...
watch out this: "cochon", "la viande de porc","porcine","peau de porc"..etc..

wokey

p.jang@jitra

**kari mcm nasi kandar penang punya ni....hehehe

adenium said...

weiii...hup seng tuh yang 4 segi tuh...org panggil biskut la weii.... bukan roti...

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates