Pages

Friday, February 20, 2009

Mont Carmel

Rabu baru2 ni aku jadi volunteer sekolah Adani(anak zaidi)...p jaga budak2 darjah 1 main tube slide kat Mont Carmel..bertolak pukul 8.45 pagi naik bas sekolah ramai2...dalam 20 minit sampai la tempat tu...teacher tu bagi aku jaga 3 boys..Jay, Zakary & Keegan...tu diaaa..tak penah2 ada anak..tetiba 3 anak instant mai...kelas budak2 tu ada 22 org...parents yang mai termasuk aku 5 orang...yg heran tu, bapak pun mai volunteer...

Aku dok bayang aku kena tengok budak2 tu main ja lah kan..rupa-rupanya aku kena main dengan depa...tinggi jugak bukit tu...aku dah seram dah..aku kan ala2 gayat jugak..sampai ja,budak2 tu terus lari p tempat sliding...aku pun terkejar2 la dgn depa..1st sliding kami turun berempat..kami ikat tali tube masing2 rapat2...2nd time,si zackary tu tergolek jatuh..nak sangat ubah posisi meniarap time terjun tu...nasib baik tadak apa2...rasanya 10 round lebih aku sliding...boys kan..sanggup tak makan pasai nak main...kencing pun tak mau..pastu time lunch, depa makan cepat2...aku baru nak gaya suap, budak2 tu dah "come on miss..lets go"..cittt...

Pukul 3.15 petang baru smpai sekolah balik...best sangat trip ni...merasa jugak la aku naik tube sliding..budak2 bertiga tu pun boleh tahan nakal jugak la..aku biaq saja..depa dok bertumbuk2..aku biaq bagi 2-3 das, pastu aku leraikan...kang dok larang2 lagi depa nak buat..bagi rasa sorang sikit pastu stop..hehehe...

Yang lawak tu, ada sorang budak kindergarden ni tetiba nak naik atas bukit dgn aku...aku tanya la dia dengan group mana..dia tak jawab..aku tanya la orang depan dengan belakang aku depa dgn budak ni ka..sorang pun tak mengaku..pastu ada cikgu tu kata, bawak ja lah dia naik...sekali sampai atas dia tak mau turun..rupa2nya dia dah buat hal sebelum ni...dia syok naik ja..tapi takut nak turun...hahh..sudahhh!!! nasib baik cikgu gym tu offer nk bawak dia turun..kalau tak cmna la aku nk peluk dia dlm tube sambil turun...haru sungguh...

Seronok memang seronok main tube sliding ni..tapi balik tu badan2 aku punya lah sakit...kroniknya sakit sampai menular ke rahang dengan gigi...muahaha...hubby pun nak tergelak tengok aku..dok tergolek atas karpet depan tv...hubby sapu minyak cap kapak pun tak jalan...ni sampai arini pun berjalan macam uuu aaa lagi..

kelas adani
Ms. Heales (teacher)
Anak-anak angkat..tengah q nak naik bukit
tengah naik bukit
tempat sliding dari atas
time lunch
Gambar dengan adani, jay, zakary & alice..(keegan takmau amik gmbar time ni)

Bergambar sebelum balik

3 comments:

zOe said...

kelas muu...anak angkat blond blue eyed tuh hehe ..seronoknyerr layan gambar2 ko ni ..cikgu2 atas bus tu xde single n available ka hehe

Dy said...

wuiiiiiiiii....putih-putih nya anak hang... hang apply ja kija cikgu tadika tu. dak ler boring ....kena buli.

chik dah said...

Zoe: hat atas bas tu sah2 bapak orang semua..tp ada sorang cikgu gym..ang paham2 lah kan cikgu gym..badan ketoi2..gaya macam bujang..hot!!!putih gebu mcm taste ang..ada berani??heheh

Dy: anak2 den suma putih mcm den..tadak gaya nk jadi cikgu..satgi den cepuk ja budak2 tu..keh3

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates