Pages

Thursday, March 26, 2009

senggang2 ari ahad...

Disebabkan ari sabtu dah kaw2 punya aktiviti...ari ahad adalah aktiviti beruang kutub...bangun bekpes..tengok tv...tidoq balik...pastu bangkit lunch..layan internet...lepas asar, aku dah tak senang duduk...dok pikiaq nak kena kurung 5 ari lak pasni...kena kluaq berjalan neh....

Ajak hubby keluaq jenjalan...hubby pn on saja..dia nak basuh keta...cepat ja aku mandi kalau bab berjalan..kalau tidak ada simpan sampai maghrib baru mandi...siap2 terus vrooommmm...ohhh ari ni aku janji nak try drive...dah berbulan tak drive..aku bawak dari umah sampai shell tempat basuh keta...dalam 20 minit...rasa pelik bila drive belah kiri...hubby pun kejung kat sebelah..takut yer bang!!! elehhh...bini kl drift la dulu...cuma bila ada bos kat sebelah aku jadi gagap sikit...cuba sensorang...berdesup!!nampak gaya boleh pinjam keta pi mall pasni..heh!!

Kat sini kena basuh kereta sndiri...kena masukkan $1 kat mesin...pastu pilih la sabun dulu....sembur sampai abis $1...pastu masuk lagi $1..agak2 tak berapa kotor dah boleh rinse dah...tapi hubby boh sabun lagi....last $1 lagi baru rinse...total $3...masa basuh tu mula2 aku dok kat luar..pastu aku dok dalam keta....macam syok plak....

Lepas basuh keta, meronda dengan kereta..lalu kat tepi sungai..berenti sat...konon2 nak dok sembang2 situ...sekali angin dia punya kuat..sojukkkkk....amik gmbaq 2-3 keping terus belah...sungai dah cair dah...memang boleh nampak air biru..ketulan2 ais pun dah pecah2...ohh ya, spring is here...officially 21hb ritu...kata ja spring, snow still ada..temperature macam bengong...sat2 minus..sat2 above 0...cuma tak sampai minus belas2 ja lah...orang kat sini cewi..dah start pakai jaket spring..ada yang pakai seluar pendek pun..

Sampai umah cerah lagi..aku ajak hubby berjalan kaki lak meronda kawasan...dua2 eksen tak pakai mitten...ambik ang!! sejuk gila...angin kuat la petang tu...aku seb bek ada hood jaket tu...lega sikit...hubby la smpai merah2 idung dengan telinga...dua2 jalan macam kartun nak bagi cepat sampai umah...masa berjalan tu ada 2 budak depan kami bawak 3 ekor anjing jalan2...comei2 anjing dia...tapi comei macam mana pun kalau mai dekat aku memang kena penyepak ja...haipppppp..syohhh2!!
seriyess beb!!! JPJ cengei kat sebelah...
masuk duit
semburrrr.....
basuh cuci2....
keta yg dh encem lepas mandi
no keta...kat sini plat no kat belakang ja..depan x apa2...
putik2 bunga...
rumput dah ada yg hijau..
di tepi sungai...
ukur jalan area umah...

4 comments:

sato17 said...

huhuhu..lawak lah ang neh... tp sure adventure drive belah kiri.. egege..

chik dah said...

ngeri weh..aku siap kna set dlm pala cmna pun line jln kna dok belah kiri..cari line..cari line...hehehe

zOe said...

sakit jiwa aku tgk keta mu tu idah ..ensem banget ..

chik dah said...

jgn sakit jiwa weh..sakit ati dh lah!! muahaha...ensem lps mandi ja..cuba tgk sblm mandi..kerling pn tak..

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates