Pages

Tuesday, March 24, 2009

colourful weekend-sabtu

Dah karang dari ari isnin..tapi maleh nak download picture dari kamera..jadi la entry yg dah basi...tapi nak publish gak..hehehe

Weekend baru ni best sangat..kira cuti 2 ari tu penuh dengan aktiviti...kita start dengan ari sabtu lah..ari sabtu tu, kami ada tetamu special dari montreal..kak yam, abg mizi & haziq...of course la mesti ada shahril sefamili...ni ja melayu yg ada kat sini yg kami kenai pn...huhuhu...kak yam ni kami kenai kat sini...shahril la yg kenai dulu...pastu berjangkit kat kami...nice family...loving couple kak yam dgn abg mizi tu..suka aku tgk....

Aku dgn hormatnya jadi host party makan2 ni...wahhh..tak penah2 aku buat makan2 neh...slalu makan bdua ja...ni la 1st time nak masak banyak...susah ati gak dok pikiaq nak masak apa...bila dok pikiaq2 tu, baru tau aku ni takdak 1 pun menu hat pakar neh...last2 aku masak nasi ayam (neh mau terlentang mak & kak aku kalau baca)...aku dah siap2 rebus & perap ayam jumaat malam tu..nasib baik la aku terpikiaq nak buat...kalau tak, mau tertungging aku pagi sabtu tu...depa sampai awai..sebelum pukui 12 dah sampai..time tu elok2 ja masak semua...

Time depa sampai hubby kena kerahan tenaga pi beli beras..kami silap beli beras sebelum ni...so nasi jadi lembik...sementara nak tunggu zaidi sefamili sampai, dan la aku masak nasi lain...zara plak masak spageti n chicken pai...banyak lagi la jajan disamping tu...

Bila dah semua mai, macam kecik plak umah ni...pandai2 la bawak diri memasing...ada terselit kat depan tv...kat ruang makan...kat dapuq pun boleh jadi tempat sembang...semua makan kat bawah..meja letak makanan ja...

Budak2 ada yg layan dvd kartun...ada yg layan PSP, PS3..kartun online...yang geng pompuan standard la, dok dalam bulatan, sambil makan sambil gossip...keh3...yang lelaki makan sambil layan bola online...ari tu kira dok ulang benda yg sama...makan sembang, makan lagi..sembang lagi....budak2 ada yg terlelap seround pastu bangkit layan kartun plak...makanan pun kira habis la...tapi ayam aku macam tak cukup ja...pasni kena wat 3 ekor ayam lah...

Punya tadak tempat nak main, aku bukak bilik kosong tu bagi budak2 berlari dalam tu...kat depan ni risau kot terlanggaq meja ka apa...seronok la menjerit2 depa...main hide n seek lah...si iqbal tu siap takmo balik....

Pkui 6 petang depa pun balik..sunyi balik umah ni...aku dengan hubby dok sembang2 pastu...pakat setuju nak buat makan2 ni xtvt wajib sebulan dua bulan sekali...org mai umah kan menambah rezeki tu...oohh lupa,nasi ayam ku mendapat pujian..hubby pun puji...sedap kan b...cepat ngaku b!!!
menu yg sempat diambik gambar...smua pakat kebuluran dah

pandai2 lah cari port nk makan
ni pakat dok bsembang...
aktiviti budak2
main snow yg dah menipis...
bapak2...from left: zaidi,hubby,abang mizi,shahril
ibu2 from left:me,zara,kak yam,ida

2 comments:

ohbukan said...

tomeinyer boy hat melangut tv tu,anak sapa tu?

chik dah said...

tomei kan dia..tu anak shahril & ida..kami panggil budak tadak perasaan..senyum cukup payah..buat la apa pun...dia buat dek ja..

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates