Pages

Thursday, March 26, 2009

hubby vs doc gigi II

Ari isnin hubby ada appoinment cabut gigi dengan doc pkui 5.30...pkui 5 dah terpacak kat umah...aku bagi dia makan roti bakaq dulu sebelum pi...satgi kot balik tak boleh nak makan...sampai sana, semangat sungguh dia...jalan tak tunggu bini....amboiii!!! tak ingat nak dapat sakit satgi tu...muahahaa...

Masuk klinik, dok tak dan sat..terus kena panggil...aku yang dok kat luaq ni menggelisah...camna la hubby kat dalam tu...lama gak baru kluaq..kluaq2 muka merah...ciannn dia!! cakap macam robot pasai ada kapas kat gigi..tahan darah...settle semua terus balik...

Sampai umah aku suruh tidoq...kawan semangat..tak sakit kata dia...pulun main game...aku biaq saja...sat2 hubby p tukaq kapas...sat2 p tukaq kapas....darah dok banyak lagi...aku offer kumur ayaq garam...hubby takmo...doc kata tak boleh...huhh..dengaq la cakap doc tu...aku dulu cabut gigi kat umah ja...mak yang cabut..pakai benang...lepas cabut kumuq ayaq garam sekoleh...terus darah berenti...nak tokak ayam KFC pun boleh...pastu baling gigi atas bumbung umah...tengokkk!! mak i taraf doc gigi tuh...cayang mak!!!

Pastu ubat kebas dah ilang...sakit pun mai la...tidoq merekot...siann aku tengok..nak makan pun tak boleh...last2 sebelum masuk bilik aku paksa gak dia kumuq ayaq garam...nihhh...doc kata tak boleh smoking seminggu....muahaha...tapi besa la...perokok tegar....dah sebati dalam darah kot...tetap isap gak...ari selasa sebatang...kemarin rabu up sikit..2 batang...rini ntah la...balik satgi aku tanya...geram pun ada...bab tu tak dengaq kata doc...bab tak bleh kumuq apa2 caya sakan...cittttt..

So...sebab ada orang tadak gigi dalam umah ni...3 ari ni menu adalah moi...moi pun bukan boleh buat hat pelik2...kalau ada sampah sarah tak dikerlingnya moi ku itew...mak(kola) masak moi camna ek??...balik kena belajaq la...moi yan macam lain...

Aku masak moi baby...rebus nasi dengan ayam seketoi...pastu masuk sayur carrot @ bayam...bawang apa pun tak boh...goreng ikan bilis...tumbuk bagi lumat tabur atas moi tu...telan lah b untuk seminggu ni...dengan aku2 sekali tumpang sekaki...sedap lah pulokkk!!

muka sebelum dapat sakit
ni muka orang sakit...siannnnn kan!!

4 comments:

Dy said...

dah cabut gigi pun rasa sakit ker....den cabut bulan 2 ari tu geraham hujung tu darah mmg ler byk tapi pehtu tu okay jer....pasti pasal gusi ku sihat..gusi laki mu idak...muehehehehehe

chik dah said...

uisshhh..kak dy tak sakit psai gusi tua..dh tebai..ni gusi org muda..lembut2 gitu..muahaha

ohbukan said...

rongak dah pakwe mu itewww....

chik dah said...

oitt..rongak belakang bkn nmpak pun..enceemmmm lg boipren kami neh!!

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates