Pages

Sunday, May 31, 2009

weekend ku yg sunyi sepi

Aku dok sorang2 weekend kali ni...ni pun tengah menaip sensorang...hubby p montreal ada keja sikit..patutnya plan minggu ni nak p mega garage sales kat downtown...pastu aku ingat nak serang jacob outlet...dah gatai tangan tak beli baju baru bulan ni...dah nak masuk bulan baru pun...huhuhhu tup tap tup tap dah 6 bulan aku landing kat bumi canada ni...dah siap bayang camna la nak balik 2011 nanti...mesti aku sedih...aku suka environment kat sini...cuma tu lah, tadak adik beradik, sedara mara, yg paling utama mak jauhhh!! uhukk..mak aku sampai la ni tak abis2 teriak lagi bila aku tipon...dah2 la tu mak aihh...aku jd sedih wooo dengaq mak teriak...satgi aku berduet sama teriak baru mak gelabah kot...ni pun dok tahan2...

Aku dah lama tak update pasai tadak cerita baru pun...2 minggu lepas aku p montreal...kali tu p Chapters...kedai buku yg sangat beshhhhh...dapat la merembat 4 buah buku buat santapan bila keboringan tahap cipan...buku murah2...siap ada sales...buku $2 pun ada...memang boleh gila masuk situ...tapi tu lah...buku omputeh...lambat la sikit nak abis...nak2 aku ni kan gagap bab2 bahasa asing neh...kalau buku melayu laju ja aku baca...takdan kelip mata konpem dah abissss...

Ni aku baru lepas masak nasi beriani...amik resepi kat zara..ritu makan kat umah dia sedap nak mampusss...hubby pun suka...tu yg aku try lak rini...nampak kaler tu macam dah ya...satgi aku makan tatau la kot terbeliak mata...baguih gak aku mai sini...boleh belajaq masak..kalau dok KL lagi la ni mau kena sekeh pala dengan hubby dah kot...hikhikhik...mana taknya, weekend ja aku masak...ari keja paling hebat pun aku goreng nasi goreng ja...seriyes aku tak pandai masak...dah la sampai umah pun dah malam...mata dok nampak bantai ja...aku suka makan kat kedai..perut kenyang, kemas dapur pun tak yah...ni sejak jadi survival kat sini ni...aku rasa2 aku boleh la masak ari2 lepas keja pasni..insyaallah...

Jangan muntah aku jaja gambaq aku kat sini...pasai mak aku baca blog ni...kak dah pesan upload gambaq selalu mak nak tengok...:) sapa2 takmau tengok, pejam mata kassss....



2 comments:

iswatie "colours of life" said...

hehehehe..mmg sapa yg dok abroad rajin masak..time tu lah nak try resepi coz kalu dok kat Malaysia main tunjuk ja...x pa..nanti hang balik Msia boleh jemput kami mkn kat umah hang..KEKE

zOe said...

ok aper ko masak sini ..aku terbyg lagi rasa pasta goreng ko tu ..tu la kan huhu dok sana nak x nak kena gak la berasap dapur if not kebulur ler ..lawa la pic mu tu idah...buat la profile kat fb :)

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates