Pages

Saturday, May 16, 2009

selamat hari guru semua!!

Tetiba nk wat entry wish...sebab baru sedaq, hidup aku ni dikelilingi oleh cikgu2...dengan ini aku nak ucap SELAMAT HARI GURU kepada bak(pak mentuaku),kak na, kak chaq, abang poji,pakcik abau, makcik ros, teh, mak njang(lecturer pn cikgu gak), pak njang, mak ngah, pak ngah, andee, mak lang..wahhhh ramainya sedara mara cikgu neh...yg sepupu2 pandai2 la wish diri sendiri...untuk semua cikgu2, lecturer2 yang banyak berjasa untuk aku...memang aku dulu harap ke cikgu2 ni ja mengajaq...kalau sesat, sesat la aku dalam exam...balik umah jangan harap la aku nak ngadap baca buku..setakat buat kerja sekolah no hal...ditanggung beres!!..tu pun sambil melangut depan tv...lecturer2 pun sama...walaupun masa aku menyengguk mengantuk sama banyak dengan aku dengaq apa lecturer tu cakap dalam kuliah...juling2 mata tahan mengantuk...alhamdulillah, akhirnya jadi orang jugak aku...tocei2 kepada semua...

Dulu2 kalau masa skolah rendah, time sambut hari guru ni mesti aku tertunggu2 cikgu2 ni nyanyi ramai2 lagu cikgu tu...alaaaa...aku ingat sikit2 ja lirik dia..."kami guru malaysia,berikhrar dan berjanji,mendidik dan memimpin,putera puteri negara kita....."...setakat tu lah yang aku ingat...best ja dengaq sambil bersila kat bawah pentas dalam dewan...banyak pahala jadi cikgu ni kan...

Mmmm...ada sorang lagi aku nak wish, untuk anak menakan aku angah...uishhh biaq btoi...kecik lagi takkan jadi cikgu dah...hihihi bukanlah, arini besday dia yg ke6...yg ni sorang ja aku ingat besday...pasai sama dengan hari guru....wahhhh...dah besaq dah angah!! taun depan misai pun tumbuh dah pa...hehehe hepi besdayyy!! maksu luv u!!...


Sekali lagi, SELAMAT HARI GURU kepada semua guru2 di Malaysia (sahaja)..hehehe..ehhh nak list lah nama2 sekolah aku...
1) tadika jalan masjid..tadika pn penting...kat sini aku kenai A,B,C
2) sek keb haji nyak gam
3) sek men yan
4) kolej mara kuala nerang
5) UUM

4 comments:

Anonymous said...

Cik dah
tq
**p/s: pesan kt boi....jgn main panaih..nnt kulit dh x gebu

p.jang@jitra

chik dah said...

wehehe...dh kelabu dah pun..tatau nak tonyoh apa plak kat kulit tu...

iswatie "colours of life" said...

che dah ..hang wish kat aku jugak tau.lecturer pun cikgu jugak kan..kekekeke

chik dah said...

aa..aaa lah wei!!selamat hari guru no..ang lecturer yg mantop!!

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates