Pages

Thursday, May 14, 2009

barbeque

Sabtu lepas kami buat barbeque...zuki sediakan tempat..member baru masuk umah kan...siap ada backyard...memang sesuai sangat lah...ayam, daging, kambing marinate orang montreal belikan...zara goreng mihun...aku??? hehehe aku goreng fries dgn bwk ayaq gas...

Pukui 11.30pg dah start membakar...aku ni kan mana penah bbq seumuq idup...jadi best plak...paling aku kagum, my hubby rajin membakar daging2 tu smua...pandai lak tu...tau ja bila dah masak...tepuk..tepuk...tepuk.. yeaaaa!! ari tu cuaca mendung....sejuk gak la...elok dah abis membakar, makan2 baru hujan turun...

Kami geng isteri2 goyang kaki makan ja...bukan senang nak gantung periuk belanga kalau tak bbq ni...semua pakat makan, sembang, makan lagi...budak2 main bubbles...main toys dalam umah...dekat2 nak balik tu, pak2 budak lak yg pulun main bubbles......
gigih pasang canopy
b yg sangat rajin aritu...good!!
aktiviti budak2
aktiviti mak2 budak
perut kenyang suka hati...yeaaaa

Actually weekend sebelum tu kami p montreal tengok cerita 'X-Men origins: Wolverine'...cerita tu best gilaaaaaaa...banyak action...tapi yg kureng sikit tu, bila action dia sampai tak masuk akai...sapa2 yg follow cerita x-men ni, disyorkan pi tengok...plus sapa2 peminat hugh jackman yg gagah perkasa tu (macam aku ni)...memang elok sangat la pi...keh..keh..keh...tak kelip mata tengok...

Sebelum tengok movie tu, kami p survey apa yg ada kat factory outlet Central Marche...ada 4 ke 5 ja yg factory outlet..yg lain outlet besa2 saja...dapat la menangkap sweater $20 yg aku suka sangat2...hubby la banyak shoping...1st time dia shoping untuk diri sendiri...paling best, aku yg pilih tshirt kat dia...ni la dah nk masuk 3 taun kawin aku baru bulih pilih baju kat dia..selalu aku tunjuk semua dia tak suka...favourite b, selalu baju yg malap2 bagi aku...yg nampak tua kat mata aku ni...nanti dia pakai baju tu, akanku tempek gambaq kat sini...
aku kat area factory outlet

2 comments:

Dy said...

Laaaa ..tak pernah BBQ....yg hang tau makan kat BBQ jer kan...hehehehhe

chik dah said...

den org kampung..mana ada bbq ni..huk3..bbq chicken br nk kenal2 dh ditinggaikan...

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates