Pages

Saturday, November 14, 2009

ayam kengkang the hunting!!

Ni pun cerita last week gak...ari ahad kami p Montreal...sebab stok2 makanan dh abissss...ayam daging yillekk!! ari sabtu ada bola, kena kuarantin dalam umah...sebelum p tu, aku dh terliuq tengok dalam facebook faizal...depa p makan kat satu kedai...seriyes nampak lazat amat menu2...faizal bg alamat kat aku...aku pn search lah smbil meleleh2 ayaq liuq 2-3 hari sebelum sampai ari ahad...

Sampai Montreal, terkam Hawaian Marche dulu...beli segala sayur2, ikan...pastu cargas ke IKEA...sampai2 sini dua2 dah kebuluq...masuk p cafe dulu..bedal kek almond sorang sepotong dgn ayaq kupi...mmmm baru naik syeikh nak shopping...angkut yg tecik2 saja...yg memang ada dalam list...kena disiplin..kalau tak, confirm aku kena banned dengan hubby..huhuhu 2 jam kat situ siap!!


Kuar situ, terus ke 'ayam kengkang the hunting'!!! hihihih kawasan tu depa panggil Little India...kawasan ni ramai orang Islam....kedai yg dituju....Halal 786...nilah ayam kengkangnya!!

Kedai Pakistani....not bad rasa ayam & daging tu....cuma tak pedas...tak lah mengecewakan...keluar dari kedai tu barulah perasan..kawasan tu macam menakutkan sikit...huhuhu kepit henbeg sampai tak bernafas....pasni nak p situ, pakai biasa2 sajork....bagi sama dengan orang lain...danger2...hubby pun kata rasa pelik sikit kat sini...

Lepas tu kami p umah shahril, umah kak yam....peluk kak yam sat..lama balik mesia berbulan2...pastu p beli ayam daging...yg ni lawak...ingat kedai tutup pukui 7pm...sekali sampai kat pintu tu pukui 6pm...tengok jam memang pukui 6pm dah...aku cepat2 ngekor belakang budak tolak troli...jalan laju2 amik daging, ayam tanpa rasa bersalah....huahuahua...hubby tak perasan lagi sebab dia dok kat luar amik oksigen dulu...bila dia sedaq, kelam kabut masuk...aku suruh dia p amik sosej sementara aku pilih cili...cepat2 bayaq...tengok2 kami shopping 10 minit ja dalam tu..hebat2!!!

4 comments:

zOe said...

a'ah sini pun area asian mart ka halal stores ka mostly downtown area which is not advisable to go when its dark..kalau mu sampai troy nanti kita g melantak lunch buffet kat pakistani restoran yg aku crita tu..soddap...tu jer la tempat aku leh bwk mu jalan kat troy ni pun haha

BaiDuRi said...

ni bukan ropa ayam kengkang ni..ni udah ropa ayam kAngkang..hahaha..

mana hang tau dia kengkang kalo hang tak nampak cara dia jalan..apa raaa..

^faridfaridah^ said...

zoe:kann...awat jd mcm tu ek..patut kita x takut la rmai org islam kat situ..seriyes mcm black area..klu mlm2 x sanggup aku p..x sabaq nk p melantak kedai murah itewww..ang mai sini ang nk mkn western yg halal pn ada..nnti aku bwk..:)

^faridfaridah^ said...

Baiduri: akak cimaaaa...kami malu nk sebut ayam kangkang tu..satgi mcm kna mandrem lak..

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates