Pages

Saturday, January 24, 2009

bekpes yang yummie

Rini bangun pagi takyah garu-garu pala nak pkiaq masak apa...pasai semalam aku dah pikiaq siap-siap nak buat cekodok...yum3...ni kak cima la punya pasai..dia sbut cekodok masa chatting..teruih meleleh ayaq liuq aku sampai ke kaki...

Marin pagi pun aku dh buat sebenaqnya..tapi berebut makan dengan hubby..serupa kat somalia ja laki bini..pagi ni aku gentel banyak2...pastu pekena dgn ayaq milo panas2...sedap bangettt!!! kalau dah kampung tu kampung jugak..dok p lah tang mana pun...apa barang layan roti dgn cereal pagi2...bukan mata jadi biru pun!!!
Ni lah cekodok yg dh selamat masuk perut aku dengan hubby...itam legam!!! ada lagi pisang 4 ketoi baru beli...simpan bagi dia lembik2 dulu...

Bila makan cekodok ni kan, teringat kat mak aku...huhuhu aku suka cekodok mak buat..bulat2 kecik..comei...tadak ekoq2...aku ni punya la pedo(control) macam mana pun..mesti terconget kuar ekoq kat cekodok neh..mmmmm...kena practice lagi neh....pulun-pulun!!

7 comments:

BaiDuRi said...

hakak kt sini lak yg terliuq tgk cekodok legam ni..kat kedai mana ada juai camni..semua rasa tepung ja..hang guna pisang apa nih? gold banana kah? your banana kah? horn banana kah?or..Abu's banana??hahaha..

chik dah said...

aiyooo..kak cima..translate abih nama pisang aih..cek xkenai famili pisang2 neh..ntah pisang apa pn tatau..ni, dh 3 ari maraton cekodok..hubby kemaruk!! hahaha

itangmanih said...

cik dah...kami bkn terliuq tgk cekodok tp terliuq tgk pinggan corelle hang tu...design yg kami nak tp x jumpa kt mesia...huhuhu...nak jugakkkkkkk!!!!

Dy said...

Betul..betul...terliur pinggan corelle....den pesan nanti beli design hok tadak kat sini....3 tahun tunggu...design pun dah ada kat mesia...

takper...den sabar menunggu...den jemput kat KLIA....

chik dah said...

ni apa neh..pakat tliuq kat pinggan ja..ni corelle hat murah kat sini lah..sanggup jemput kat KLIA nun..msti kami smpai2 terpa peluk pinggan..bukan diriku

DaNaSh said...

salam...wah.. cik dah and boy..congratulations di atas kelahiran blog ni..macam ni la baru best...tulih about semuanye noh...

Anonymous said...

cokodok tatap menjadi pujaan hatiku jugak!!!!

p.jang@jitra

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates