Pages

Wednesday, January 14, 2009

gigih tunggu sofa

aku rini sanggup lepas babai hubby tak tidoq balik ok...sengkang mata pakai garpu neh..dah dekat sebulan sofa ni tak sampai2 lagi..sofa ni masa mula2 mai hantaq kaki dia patah..so depa amik balik...janji lepas seminggu siap..tunggu punya tunggu tak mai2 pun..p kedai balik depa baru kata tak repair lagi..apa ingat kami foreigner tak reti marah ka...laki aku dok sabaq lagi...WA memang tak sabaq dah...psai duit kita dh bayaq kan...pastu dia pnya bos kecik kata nnti minggu depan depa kol balik..kami p pn ari jumaat kan...tunggu punya tunggu lagi..tadak kol pun..hantuuu punya kedai...!!!

kamis lepas kami p balik...baru tergagap2 kata dah siap repair...dia tak kol psai dia cuti...apa kat kedai tu ang sorang ja buat keja..elehhhhh...mangkuk la!!..tak boleh pesan kat org lain kol...aku terbakaq gila masa tu..tapi hubby aku yg tukang cakap..kalau aku masuk campuq kang...dah terkarate dia tu...dia kata boleh antaq sofa tu ari rabu next week...alasan dia lori tu mai dari montreal...bukan dari sini...abih, ari2 aku nampak lori lalu kot jalan depan tu apa...ang tumpangkan ja la sofa aku tu...hubby aku pn hot...warning sama dia...kalau tak dapat gak sofa tu hari yg dia janji, kami tak mau dah sofa tu...nk balik duit skali dengan tax...cuak gila muka mamat tu...tapi hubby aku ni style cakap baik...tu yg aku kagum tu...kalau aku ka...dh siap hentak2 kaki, beliak2 mata dah...tangan mau mcm karam singh walia libas kiri kanan.....

ni aku kira dok tunggu lagi ni...kalau petang ni x smpai gak sofa tu...aku bukan nk refund sofa ja...semua barang yg aku beli kat situ aku nk refund balik..biaqpun laki aku yang bayaq semua2 tu....dari kedai rugi 500 dolar, baik aku bagi dia rugi 4000 dolar...boleh??? ang jangan main2 dengan aku...kedai jebonnn!!!

huhuh...nanti aku tulis psai journey kami mai dok quebec...1st entry ni..aku tulis apa yang aku rasa rini....

2 comments:

ohbukan said...

idah...awat lembab ngat kedai tu, sofa macammana rupanya tu..bila dah sampai jgn lupa upload photos na...

Dy said...

camno hang marah ...dlm bahasa loghat kedah ka???

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates