Pages

Friday, March 25, 2011

back to 'kampung'..becancour

almost 1 year tak bersiaran di blog..makcik bizi beranak...yaaa org len pun beranak..tapi aku ni lesen L lagi bab menjaga baby..jadinya, mengadap baby saja la..

10 mac aritu kami selamat kembali ke becancour...selepas hampir 27jam flying hours..memang rasa nak putuih nafas nak bagi sampai..jauhnyaaa,lamanyaaa...transit kat Shanghai, Toronto..nak kata tobat takmau la, tapi kalau boleh takyah la dok transit kot Shanghai..sebab kita kena collect luggage, pastu check in balik..depa takdak service tranfer luggage..dari mudah, jadi susah sebab sampi Toronto pun kena collect luggage nak setel dgn kastam...untungnya ada bak mai sama2..dia la tukang angkat..aku tukang tunjuk ja yg mana..

kat shanghai makcik kena bayaq extra charges sebab kotak ndoi tu terlebih saiz...haaa NDOI..ndoi pun aku angkut pasai lea siang tidoq dalam ndoi..tak kuasa la nak bukak kotak pastu bungkuih balik sebab nak avoid charges...sampai sini, lea tidoq atas katil ja sebab boh dalam ndoi dia sejuk..dah selimut pun sejuk lagi tangan dia..takpa la, summer ni boleh tdoq lain..

sian kat Lea..2 ari tidoq dia tak tentu hala...sampai2 ja umah, seronoknya dia bergolek atas tilam..akhirnya, dpt la lea peluk baba dia...mama pun tumpang peluk jugak..peluk jari pun jadilahhhh..






3 comments:

ohbukan said...

tu diaaaaa...senyap2 ja dah balik kampung na...tadak sesi babai2 kat geng2 mesia dah...anyway, take care na, muahs baby lea...muah muah...nanti bila jumpa aunty mel dah jadik anak dara dah pun agaknya...

Dy said...

Mel...aritu kak dy ingat nak jumpa gak idah tapi time tu gi spital pehtu org mai make over umah..kalau tak dah pegi klia cubit pipi Lea ngan pipi idah sekali..wahahahaha...

Peluk "jari " je ke????

Ada harapan hujung tahun ni lagi sekali???

chemso said...

che dah..lama hang tak update blog...walaupun dah lama tak update blog hang still dlm senarai blog list aku..
update slalu na....

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates