Pages

Saturday, May 8, 2010

live from kedah

wahhh..dh sebulan jejak bumi Malaysia baru nak update yer...bizi dgn food hunting..rini kira dh abis lah semua hajat2 bab makan ni...nasi lemak bungkus,roti canai, kfc, pulut ikan masin, gulai siput,gulai ikan yu,pasembur...yum3...semua dh selamat dalam perut ni...alhamdulillah..hasilnya naik 3 kilo...


baby dh 7 bulan 4 hari...rabu lepas baru p bukak buku merah...sok kena jumpa doc kat klinik kesihatan...kmc pn dh p check 2 minggu lepas..sabtu depan checkup lagi...aku pilih doc kamaruzaman...doc yg sama kak & kak ipar bersalin...sebabnya doc ni islam..sekurang-kurangnya dia bismillah kan...& dia akan azan @ iqamah baby siap2...sejuk ati dengaq sebabnya kalau boleh nak la baby ni dengaq kalimah tu dulu dr yg lain2...last checkup baby baru 750gm...tu yg aku gigih makan banyak2 target dia 1kg bulan ni...tinggal lagi 2bulan++ utk 1 kg lagi...risau jugak kalau dia underweight...gender baby pun dh tau...insyaallah kalau seperti yg discan, akan dpt baby girl...boleh teman mak dia shopping nanti...jgn lebih vogue dr mama sudaaaa...


barang2 baby tak beli lagi ni..tapi dok target sebelum masuk 8 bulan semuanya dh settle...dh booking kak utk bawak p shopping...list barang dh buat...banyak jugak nk beli ni....beli yg penting2 saja sebab ujung bulan 9 insyaallah kalau semuanya ok, nak bawak baby balik canada dah...harap2 semuanya goes as we plan...aminn!! kawan2 tolong suggest set bersalin apa yg bagus yek...

mmmm...dh 7 bulan baby ni..dh tau peel dia...kalau kita happy, dia pun happy bukan main kat dalam ni...kalau kita sedih, dia dok senyap2 saja...mcm dok pujuk mama dia kan...nanti kluar jadi bestfriend mama tau baby!! ok lah, nanti2 pulak update...tunggu angin gila menaip mai......

3 comments:

BaiDuRi said...

waaahh!!Baby girl..bestnya...melaram la anak dara tu nanti! Naik 3 kg??perKEMBANGan +ve! baguih..baguih..takpa chik Dah, start 7 bln ni mmg bb cpt naik berat..dom wori, janji hang mkn..huhu..take extra care noo...

ppsst:ni kalo windu nak dgq sora nak tipon no. mana?no. hp lama bleh guna lagi dak??

MY HEART said...

Tahniah dear,

masa saya bersalin dulu.. saya guna AFIAT SET BERSALIN. berguna semalama 60 hari tak silapnya. beli yang kotak kaler hijau sebab yang tu semuanya pil, kalau beli hak kotak kaler putih tu dia bentuk serbuk.. takut tak lalu ja nak minum kan...

so far, oke je sepanjang minum.. takde masalah kat baby kalau menyusu dan takde masalah sembelit...

good luck!!

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates