Pages

Wednesday, January 6, 2010

Semalam jumpa gynea 5 jan 2010

Hari yg ditunggu2...seksa btoi nk melepasi 3 minggu ni..Alhamulillah, baby sihat..kali ni puas ati jumpa gynea...rasanya ada dekat 40 minit jumpa dia..dia explain the risk kat baby related to the radiation..it takes 10rad to harm the baby...tapi CAT scan yg aku buat tu hanya miliRAD...insyaallah, tak perlu banyak risau doc kata..sikit2 saja..masa aku wat scan tu, baby dh develop banyak..doc check my serviks,body..everything normal..ni lah kuasa Allah...kalau ikutkan, rahim aku ke belakang & rendah sikit..PCOS tu pun dh ilang...14hb ni ada appoinment lagi..doc nk buat genetic test apa ntah..pastu 12 feb pulak..kena buat blood test before p jumpa feb tu..tangan aku ni dua2 belah dh macam mati urat..asik kena amik darah saja...semalam pun buat, tapi yg ni untuk sakit perut tu..nk tengok anemia aku dh ok ke tak..sampai ke tepi urat lah dia amik..satu ja yg best sikit..sebab tak lebam..kalau kat malaysia, aku mmg ngeri...tiap kali amik darah lebam 2 minggu tak ilang...sakit oooo

apa progress aku nk masuk 3 bulan ni ek...awai2 ritu memang meloyalah..tapi bukan pagi..tengahari sampai ke petang...muntah jarang2, selalunya time pagi aku nk gosok gigi tu lah..bau ubat gigi tu busuk gila...bau minyak masak tak boleh..tapi yg ni aku kuatkan ati masak gak...kalau tak,kebuluran lah kami laki bini..tapi lepas masak hubby kena cuci dapur bekas minyak2 tu..aku tak boleh langsung nk cuci..pegang kain nk cuci terus nak uwekk...seminggu sebelum new year,ilang meloya tapi dapat selsema...lepas tu ilang selsema,ni aku dh start meloya balik...paling kesian, aku tengok my hubby aku rasa dia busuk..huk alohhhh...cian member...tapi takdak lah sampai tahap tendang2 jatuh katil neh..itu sudah lebeyyyy ;)

so, semalam kami dh start survey date nak balik mesia...insyaallah, aku nk bersalin kat sana..bukan apa, kalau kat sini sapa lah nk jaga aku..konpem tak p keja lah my hubby..makanan satu hal..paling senang, pos aku balik mesia..my hubby kena dok sorang2 lah kat sini sat...lepas aku settle visa baby, aku balik lah mai sini balik...tu pun silap2 ujung taun gak la...jadinya our baby tadaklah surat beranak canada macam Mel...takpa lah kan...

sambil2 tu,aku dok survey gak tempat kat mana kami nak babymoon..haiii 3 taun dok berdating berdua, sampai lah masa takdak dating2 ni lagi...cukup2 lah kan...1 dalam canada ni, satu lagi insyaallah,time on the way balik tu nak singgah..

13 comments:

zOe said...

ni lah aku nak preggy gak dpt laa balik msia..kena pos pun aku rela haha ..bestnyer muu ...mesti berjalan atas awan lagi ni kan ..hopefully il be able to meet up with u before u head back to msia

BaiDuRi said...

bestkan feeling mcm tu..time ni seksa la..esok2 tu la kenangan plg best..sure hang x sabaq nak tunggu baby kicking2..hehe..jaga diri baik2 noo...

Kalo balik branak kat mesia, smpat la beraya kat sinikan? Pandai hang timing noo..

sato17 said...

>(^_^)< alhamdulillah... wah... dah 3 bulan.. tak lama lg nak masuk 2nd phase.. i"Allah bila dah 4 bulan nnt ilang la alahan tu..akan bermula la proses GILA makan.. hik hik hik..

syioknyaa nak bersalin kat kg... tp kg ko jauh nun di kedah la pulak.. kalo tak buleh kitorg melawat.. apa2pun part BABYMOON tuh wajib pi.. :D syoknya syoknya... (terkenang balik time2 mengandung..hehe)

ohbukan said...

waaa...syiooknyerrrr...mesti baby boy bila tgk laki mcm busuk...haha....

nak pi kedah jumpak hang lah, sediakan hotel yang tu yer....

Dy said...

hang balik sarat nanti tak dpt le nak kirim pinggan sekotak...hahahahahha...jaga diri...

^faridfaridah^ said...

bee:hahaha..ada brani ka?makesure bapaknya mata kaler biru...bila nk turun sini?abih plan aku tunggang langgang..kena tekan button reset..hihih aku balik early april..will be back here end of this year..

^faridfaridah^ said...

Baiduri:tu lah, x sabaq neh..la ni asik dok kelebet perut sndiri..bila nk moncit..

plan baekkk punya..segala rayalah kat mesia taun ni insyaallah..tolak raya cina saja takdan..hihihi

^faridfaridah^ said...

sato:jadi cepat psai lmbat baru tau..hehehe..ang plan la mai jalan2langkawi ka,terus mai umah aku..smpi ujung taun kat mesia..banyak masa blh melawat..

babymoon mmg wojik..ni lah jadinya bila dh lama sangat bkepit bdua.. :)

^faridfaridah^ said...

ohbukan:ya ka?? hahaha..boy ka girl ka tak kisah..janji sihat..mai2 melawat kami..hotel apa tu??mai tdoq kat umah kami lah..lepak depan tv..hihihih

^faridfaridah^ said...

Dy: bab pinggan den bawak balik last skali lah na..yg tu shipping kargo..mel pn pesan gak tu..smua2 2011 yek.sementara tu pakai pinggan plastik kat tesco dulu..kali ni balik nk usung baju baby & benda2 kecik baby..:)

Dy said...

Idah...hang angkut baju baby yg comel2 yg tadak kat sini...hang angkut lebih sikit jual kat den...dkt den hang beli baju girls.....tak kira ler bila anak den kuar...den kirim siap2...hehehehe.

紅燒魚takesi said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

lin said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情

Copyright 2011
from canada with love

Powered by
Free Blogger Templates